U svijetu dentalne medicine, gdje tehnološki napredak i stručna savršenstva postavljaju standarde, postoji mjesto koje se ističe svojom posvećenošću i kvalitetom. To je Poliklinika Šlaj-Anić, koju je još 2002. godine osnovao prof. dr. sc. Mladen Šlaj, spec. orto., sveučilišni profesor i dugogodišnji znanstveni djelatnik. Mi smo imali čast razgovarati s dr. med. dent. Mateom Brekalo, mladom i ambicioznom stomatologinjom koja je svojim radom i pristupom pacijentima već ostavila značajan trag u dentalnoj medicini.

Poliklinika Šlaj-Antić

Put do uspjeha

Kada smo pitali dr. Brekalo što ju je motiviralo na putu do uspjeha, s osmijehom je podijelila svoju strast prema dentalnoj medicini koja traje još od mladih dana. “Oduvijek sam znala da želim studirati dentalnu medicinu,” rekla je, dodajući zanimljivost da dijeli rođendan s Međunarodnim danom stomatologa. Njezina karijera započela je već tijekom studija, no prava ljubav prema poslu probudila se u poliklinici Šlaj-Anić. “Vidjela sam što doista znači živjeti svoj posao i živjeti za svoj posao,” izjavila je dr. Brekalo. Rad u tom okruženju omogućio joj je da svaki dan bude ispunjen novim izazovima.

Dentalni laboratorij opremljen je suvremenom tehnologijom za obavljanje svih vrsta mobilnih i fiksnih protetskih radova u kojem se koriste isključivo najkvalitetniji materijali provjerenih svjetskih proizvođača.
U dentalnom laboratoriju neprekidno se prate i usvajaju najmoderniji svjetski trendovi. 

dr. med. dent. Matea Brekalo

Što Polikliniku Šlaj-Anić čini posebnom?

Na pitanje o posebnostima Poliklinike Šlaj-Anić, dr. Brekalo naglasila je stručnost i posvećenost zaposlenika, kao i individualni pristup svakom pacijentu. Rad u medicini, posebice kada je riječ o dentalnoj medicini, donosi svoje izazove. Dr. Brekalo podijelila je kako se susreće s pacijentima koji često imaju nerealna očekivanja, ali kako njezin uspjeh leži u mogućnosti mijenjati živote na bolje – bilo da se radi o estetskim promjenama ili složenim rehabilitacijama.
“Komplicirani slučajevi koji dovedu do većih promjena u kvaliteti stanja zubiju su i oni koje, kako pacijenti, tako i ja pamtimo dugo,” rekla je s ponosom.

Poliklinika Šlaj-Antić
Poliklinika Šlaj-Antić

Dentalna medicina ne nudi samo hollywoodski izgled osmijeha, već dobro stanje cijele usne šupljine koja je ogledalo općeg zdravlja.

dr. med. dent. Matea Brekalo
Poliklinika Šlaj-Antić
Poliklinika Šlaj-Antić
Poliklinika Šlaj-Antić

Budućnost i vizija

U pogledu budućnosti, dr. Brekalo s entuzijazmom priča o svojoj specijalizaciji iz ortodoncije. “Ortodoncija pruža funkcijsku, ali i estetsku promjenu. To dalje dovodi do fizičkih i psihičkih razlika gotovo istovremeno,” objasnila je. Njezina je želja pomoći ljudima mijenjajući njihovo samopouzdanje i kvalitetu života na bolje, koristeći svoje iskustvo i stručnost.

Važnost oralnog zdravlja

Za kraj, dr. Brekalo je s čitateljima podijelila važnost brige o oralnom zdravlju. “Prevencija je lakša i jeftinija od liječenja,” naglasila je, potičući redovite posjete doktoru dentalne medicine kao ključne za očuvanje općeg zdravlja. Poliklinika Šlaj-Anić nastavlja postavljati visoke standarde u svijetu dentalne medicine.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)