Jeste li ikad gledajući neki film zavidjeli glumcima na njihovom bijelom i blistavom osmijehu? Ne kaže se uzalud za nekog tko ima lijep osmijeh da ima „hollywoodski osmijeh“.
Znate li kako oni to uspijevaju? Kako je moguće da svi imaju tako blistave i pravilne zube kojima nas osvajaju i zadivljuju s velikih i malih ekrana?
Moramo vas spustiti u realnost i otkriti kako u velikoj većini nije riječ o daru Majke prirode već je riječ o stručnom radu stomatologa koji su određenim estetskim zahvatima postigli taj efekt.
Riječ je o ugradnji ljuskica kojima se postiže efekt tog sjajnog, bijelog i pravilnog osmijeha.

Što su ljuskice?

Zubne ljuskice su tanke pločice prilagođene svakom pacijentu koje mogu biti izrađene od različitih materijala – keramike, cirkonkeramike ili kompozitne fasete. One se postavljaju na prednju ili bočnu površinu zuba, a najčešće na prednje zube kako bi pridonijele ljepšem izgledu osmjeha.
Ugradnjom ljuskica stomatolog može pomoći pacijentu u prikrivanju nedostataka na zubima, bilo da se radi o neželjenom razmaku među zubima, okrhnutom djeliću zuba, promjenama boje ili uklanjanja nekih drugih nepravilnosti.
Ukoliko se netko odluči na stavljanje ljuskica potrebno je otići kod stomatologa na konzultacije kako bi se pronašla najbolja metoda kojom će se postići najbolji efekt.
U privatnoj stomatološkom ordinaciji Stomatologija i estetika specijalizirali su se u estetskim zahvatima te nude različite vrste ljuskica kojima dobivaju najbolje rezultate.

Kako se ljuskice postavljaju?

Tri su načina kako se ljuskice postavljaju, a o tome koji će se koristiti odlučujete Vi i Vaš stomatolog.
Prvi je način onaj konvencionalan u kojem se minimalno brusi prednja ploha zuba. Drugi način je kada se minimalno bruse samo određeni dijelovi prednje plohe zube, dok se u trećem načinu, još nazvanom i non prep, ljuskice postavljaju bez da se zubi bruse.
Bez obzira na metodu postavljanja ljuskica, ovim ćete tretmanom dobiti lijep i prirodan osmijeh koji će vam vratiti samopouzdanje.

Inače, ugradnja ljuskica trajno je rješenje iako treba voditi računa o higijeni i o tome da se ljuskice ne bi okrhnule i oštetile. Dakle, bilo bi dobro kad bi se nakon ugradnje ljuskica izbjegavala tvrda hrana koja bi ih mogla slomiti.
Ono što je još potrebno naglasiti jest da nažalost nisu svi kandidati za ugradnju ljuskica. Naime, ako imate veće oštećenje zuba, ako Vam je oštećen živac ili imate velike kompozitne ispune zuba, niste kandidati za ugradnju ljuskica.

Koliko košta postavljanje ljuskica?

Cijena ovog estetskog zahvata varira o mnogo faktora, odnosno o materijalu i vrsti ljuskice, načinu postavljanja te obuhvatu zahvata, odnosno broju zuba koji se pokrivaju ljuskicama. Ukoliko se planira ovaj zahvat najbolje je kontaktirati izabranog stomatologa te dogovoriti pregled na temelju kojega će on dati najbolje rješenje koje je u potpunosti individualno za svakog pacijenta. Nakon ugradnje ljuskica potrebno je nastaviti održavati oralnu higijenu. Naime, ljuskice su zalijepljene na prednju stranu zuba, ali sa stražnje strane zubno je tkivo i dalje izloženo bakterijama te je stoga ključno prati zube najmanje dva puta dnevno. Uz redovito pranje zuba bilo bi dobro koristiti i zubni konac te interdentalne četkice kojima se može temeljito očistiti prostor među zubima.
Također, treba voditi računa o grickanju tvrde hrane i održavanju oralne higijene kako bi ljuskice imale što duži rok trajanja i kako bi mogle što duže krasiti Vaša usta i uljepšavati Vaš osmijeh.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)