Osoba koja sa strašću i predanošću pristupa stomatologiji, zbog koje pacijenti s entuzijazmom čekaju svoj sljedeći termin – tako bismo mogli ukratko opisati Anju Balenović, koja nastavlja obiteljsku tradiciju dugu više od pola stoljeća u Stomatološkoj ordinaciji Balenović.

Tradicija i moderna praksa

Anja Balenović, ozarena osmijehom, počinje svoju priču spominjanjem djeda, osnivača ordinacije. Anjina predanost stomatologiji je rezultat odrastanja u obitelji gdje ova struka nije samo posao, već naslijeđe. “S didom se, nažalost, nisam susrela u ordinaciji u ulozi kolege, ali zato učim od tate, kako o stomatologiji, tako i o važnosti pravilne komunikacije s pacijentima.”

Stomatološku ordinaciju Balenović otvorio je moj djed 1967. godine, tako da u obitelji Balenović postoji dugogodišnja tradicija u ovom zanatu.

Anja Balenović

Više od poliklinike, mjesto za osmijeh

Čak i u svijetu velikih medicinskih poliklinika, Stomatološka ordinacija Balenović zadržava osobni pristup. “Posvećenost pacijentima i njihovim željama i potrebama nam je na prvom mjestu,” naglašava Anja, ističući kako su upravo te vrijednosti ono što privlači generacije pacijenata iz Hrvatske i inozemstva.

Tehnološke inovacije u dentalnom svijetu

Govoreći o specifičnim uslugama, Anja ne skriva oduševljenje dosezima suvremene stomatologije: “Intraoralni skener, koji koristimo već 5 godina, omogućava digitalno uzimanje otisaka – bez klasičnih otisaka koji izazivaju nelagodu kod pacijenata.” Osim toga, ističe non-prep ljuskice kao revoluciju u estetskoj stomatologiji i dodaje kako Stomatološka ordinacija Balenović pruža i usluge poput hijaluronskih filera, botoksa, mezoterapije, PRF-a i PRP-a, smatrajući da “ne čine osmijeh samo lijepi zubi.

Priče o uspjehu i budući planovi

Kada je riječ o uspjesima, Anja s ponosom govori: “Moj najveći uspjeh je kada pacijenti s velikim strahom od zubara jedva čekaju doći na sljedeći termin.” A izazovi? “Uz pomoć svog oca i doktorice Sabljić brzo pronalazim rješenja.” Što se tiče budućnosti, Anja najavljuje “puno novih lijepih osmijeha i zadovoljnih pacijenata,” kao i širenje spektra usluga.

Ljepota osmijeha i važnost oralnog zdravlja

Anja Balenović svoj intervju završava zlatnim savjetom: “Ne opterećujte se previše brandovima četkica i pasta, već se fokusirajte na temeljitu higijenu te pazite na prehranu.” Inspirativno poručuje: “Ako se ljudi više smiju, kvaliteta života biva veća. Danas se sve može riješiti u stomatologiji, važno je motivirati pacijente da, osim lijepog osmijeha, postignu i ukupno zdravlje.”

Zlatni savjeti stomatologa Stomatološke ordinacije Balenović
Ne žurite s četkanjem!
Trebali biste provesti najmanje dvije minute četkajući. Nagnite četkicu za zube pod kut od 45 stupnjeva i osigurajte čišćenje vanjskih i unutarnjih površina gornjih i donjih zuba. I budite nježni.

Posjetite svog stomatologa jednom u 6 mjeseci.
Zbog kontrole zubnog kamenca stomatologa bi trebalo posjećivati najmanje 2 puta godišnje. Bilo kakva promjena u ustima (kvržica, bol, zadah, promjena boje desni itd.) znak je da nazovete svog stomatologa i naručite se na pregled.

Ne zaboravite čistiti zubnim koncem!
Samo konac za zube i interdentalna četkica odstranjuju naslage između zuba i uz ivicu desni.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)