Dr.sc. Marijana Bićanić, dr.med.dent. osnivanjem Poliklinike Minerva u Zagrebu ostvarila je svoje snove. Savjesna je, odgovorna, ambiciozna i uporna mlada žena koja predano radi na svom obrazovanju i osobnom rastu. Individualan pristup, empatija te perfekcionizam kvalitete su kojima je izliječila i uljepšala mnoštvo osmjeha. Zadovoljan i zdrav pacijent njen je prioritet. “Zamišljala sam se u ulozi vlasnika poliklinike”, objašnjava dr.sc. Bićanić, “no znala sam da je potrebno puno truda i stečenog znanja.”
Završila je fakultet, specijalizirala dentalnu protetiku, magistrirala i doktorirala. Nakon deset godina kliničkog iskustva, život je bio spreman za Polikliniku Minerva, mjesto gdje vlada “sinergija i multidisciplinarni pristup”, kako tvrdi dr.sc. Bićanić.

Preventivna medicina

Dr.sc. Bićanić navodi da je njihova poliklinika jedinstvena po timu stručnjaka iz dentalnog spektra, uz vrhunske tehnološke kapacitete. “Napredna digitalizacija procesa i intraoralna digitalna kamera omogućuju nam da tretmane učinimo ugodnijima, bržima i preciznijima”, objašnjava dr.sc. Bićanić. Naglasak stavlja na preventivnu medicinu, redovite kontrole i edukaciju pacijenata o važnosti oralne higijene.

 Od samih početaka svoje karijere naglasak interesa stavljam na estetiku, protetiku i dentalnu implantologiju.

Dr.sc. Marijana Bićanić, dr.med.dent.

Izazovi i ponos profesionalnog puta

Kao i svaka priča o uspjehu, i put dr.sc. Bićanić do danas bio je popločan izazovima, koje ona sada gleda kako poučne lekcije. “Svaki dan je nova prilika za učenje”, kaže s osmijehom. Najveći ponos su joj pacijenti i njihova transformacija. Radost se posebno osjeti kad govori o uspostavljanju dugogodišnjih odličnih odnosa s pacijentima i u trenucima kada pacijentima vrati osmijeh. “Te trenutke bih umjesto diploma okačila na zid”, govori ponosno.

Poliklinika Minerva
Poliklinika Minerva

Poliklinika Minerva – vizija i razvoj

Gledajući u budućnost, dr.sc. Bićanić smatra da je Poliklinika Minerva sada postavljena na čvrstim temeljima, ali uvijek teži k napretku kroz novu edukaciju i tehnologiju. Trenutno dodatno obrazuje mlade stomatologe na Fakultetu dentalne medicine u Osijeku, te razmišlja o novim edukativnim projektima.

‘Ne gubite vjeru u sebe’

Čitateljima naglašava važnost dentalnog zdravlja. “Dentalno zdravlje jednako je važno kao zdravlje bilo kojeg dijela tijela”, ističe dr.sc. Bićanić. Preporučuje redovite kontrole i pravilnu oralnu higijenu kao ključ za očuvanje dentalnog zdravlja i prevenciju brojnih problema.
Dr.sc. Bićanić svima poručuje: “nikad ne gubite vjeru u sebe” i “nikad ne sudite drugima”. Naglašava i važnost stručnosti, srdačnog pristupa i kontinuirane brige za pacijente u stomatologiji.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)