Pitate se o čemu ćemo vam pisati u ovom tekstu? Što znače ovi nazivi na engleskom jeziku, kakve su to formule? Ne brinite, uskoro ćemo vam otkriti o čemu se radi.

Nazivi all-on-4 i all-on-6 su metode izrade zubnih proteza za gornje i donje čeljusti. Razlika u ova dva zahvata jest u tome što se u zahvatu all-on-4 zubna proteza veže na četiri, a u zahvatu all-on-6 veže na šest implantata. Naime, ovi zahvati podrazumijevaju minimalno invazivne metode koje su namijenjene osobama koje nemaju zube, a opet žele vratiti biserni osmjeh na lice.

All-on-4 je novi koncept koji pacijentima, koji se odluče na ovaj zahvat, omogućuje da u što kraćem roku dobiju nove zube, da izbjegnu loše strane protetike i mobilnih proteza. U biti je riječ o mostu koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri postavljena implanta, a bez da je potrebno nadograditi kost. Sličan zahvat podrazumijeva tehnika all-on-6, samo se u ovom slučaju most veže na šest implantata.

Prednosti ovih zahvata

Kao jednu od prednosti svakako treba istaknuti kako su ovi zahvati značajno jeftiniji od konvencionalnih metoda postavljanja implantata. Također, za razliku od protetike, odnosno proteza koje mogu izazvati neugodnosti, nesigurnost te mogu ispasti i treba ih vaditi svaku večer i prati, ovim zahvatom osoba može lakše održavati higijenu usne šupljine. Fiksni mostovi na implantatima zaustavljaju proces propadanja kostiju čeljusti jer, za razliku od zubnih proteza, ne čine pritisak na kost. Također, zbog činjenice da je most fiksiran na implantate osobe imaju veću sigurnost i mogu slobodnije uživati u hrani bez straha da bi im proteza mogla ispasti.

Kome je namijenjena ova metoda?

Ova je metoda idealna za osobe koje su izgubile sve zube ili su im zubi predviđeni za vađenje, kao i za osobe koje imaju jako tanku čeljusnu kost i ne mogu im se ugraditi implantati. Prednosti ove metode su u tome što se od bezubosti do lijepog osmjeha može doći u jako kratkom vremenu, gotovo u jednoj posjeti kod stomatologa. Stomatolozi preporučuju ovu metodu jer ona može drastično poboljšati život i kvalitetu pacijenata. Također, jako bitan faktor jest i cijena zahvata jer je ovaj zahvata značajno jeftiniji od klasične terapije implantatima.

Ovim zahvatom omogućava se prirodan izgled zuba, osoba koja ima ove mostove ne mora navečer vaditi i čistiti protezu, a mostovi ne nadražuju desni. Kao još jedna velika prednost all-on-4 i all-on-6 zahvata stomatolozi ističu i činjenicu kako uz redovitu oralnu higijenu ovakvo rješenje može postati doživotno rješenje.

Prije odluke o tome koja je metoda najbolja kako bi pacijent dobio najkvalitetniji tretman koji će mu omogućiti što bolje rješenje za problem bezubosti svakako je potrebno posavjetovati se sa stomatologom koji će preporučiti ono što je najbolje kako bi osoba mogla opet vratiti bijeli osmjeh na lice te moći opet uživati u hrani.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)