Savršeno blistav osmijeh ono je čemu mnogi teže. Živimo u vremenu društvenih mreža, brojnih filtera koji poljepšavaju i poznatih i slavnih osoba kojima osmijeh jednostavno blista. Kako im to uspijeva, pitate se. Odgovor najčešće leži u izbjeljivanju zuba.

Zubi prirodno gube bijelu boju

Teško je imati prirodan blistav osmijeh zbog više faktora. Hrana koju jedemo, pića koja pijemo, posebno kava i čajevi te obojeni sokovi, sve to utječe na naše zube i njihovu boju. Ako uza sve ovo osoba još i puši, zubi će prije potamniti. Naime, zubna caklina s vremenom se troši i gubi svoju prirodnu prozirnost i sjaj te je sklonija tamnjenju. Svakodnevno četkanje i zubna higijena ponekad nisu dovoljni već je nekad potrebna i profesionalna pomoć. Ako Vam smeta promijenjena boja zuba tada je najbolje da posjetite svoga stomatologa koji će Vam preporučiti najbolju metodu izbjeljivanja zuba. Postoje različite metode izbjeljivanja zuba, poput profesionalnog izbjeljivanja kod stomatologa ili onog kod kuće pomoću gelova i traka koje se mogu kupiti u ljekarnama.

Pjeskarenje zuba jednostavno rješenje

Ponekad je dovoljno temeljito pjeskarenje zuba. Ovom jednostavnom i brzom metodom uspješno se uklanjaju svi tragovi nečistoća sa zuba. Prilikom pjeskarenja stomatolog koristi sitne čestice posebnog stomatološkog pijeska kojima prelazi preko površine zuba i prostorom između zuba i tako uspješno skida sve nečistoće i mrlje uzrokovane kavom, čajem, sokovima ili hranom.

Profesionalno izbjeljivanje u ordinaciji

Ipak, ako želite znatno svjetlije zube, tada je najbolje otići na izbjeljivanje zuba kod stomatologa. Vaš će stomatolog uspješno ukloniti mrlje i pigmentaciju sa zbune cakline, a vi ćete dobiti osmjeh o kojem sanjate. Izbjeljivanje zuba je bezbolan i brz tretman koji se uglavnom provodi zbog dva razloga: estetika ili terapijski. Estetsko izbjeljivanje zuba provodi se kad osoba želi poboljšati svoj izgled i na taj si način podignuti i samopouzdanje.

Terapijskim izbjeljivanjem se smatra kad se tretman provodi za uklanjanje mrlja uzrokovanih pušenjem, konzumiranjem kave ili čaja te nekim lijekovima.

Siguran protokol za bijele zube

Prije samog postupka izbjeljivanja, stomatolog će prvo pregledati Vaše zube i utvrditi jesu li prikladni za izbjeljivanje. U pravilu svaka osoba koja ima zdrave zube, a nije zadovoljna njihovom nijansom može biti kandidat za izbjeljivanje. Za izbjeljivanje u ordinaciji stomatolozi koriste posebne gelove i svjetlo koje će aktivirati gel radi bržeg procesa izbjeljivanja. Ovaj postupak uglavnom traje oko sat vremena, a rezultate ćete vidjeti odmah nakon tretmana.

Stomatolozi u ordinaciji koriste posebne gelove i svjetlo koje će aktivirati gel i ubrzati proces izbjeljivanja. Postupak traje oko sat vremena, a rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana. Pri izbjeljivanju u ordinaciji postoje posebni protokoli po kojima stomatolozi rade tretman kako bi dobili najbolje rezultate, ali i osigurali da će vaši zubi ostati neoštećeni.

Naime, prije tretmana stomatolog će prvo mehanički ukloniti sve naslage plaka koje mogu uzrokovati promijenjenu boju zuba. Nakon toga stomatolog će zaštititi zubno meso nepropusnim barijerama kako ne bi došlo u kontakt sa sredstvom za izbjeljivanje. Nakon što su zubi zaštićeni, na zube se nanosi gel za izbjeljivanje. Rezultati će biti vidljivi odmah, ali prave rezultate ćete vidjeti u idućih 10 do 14 dana. Rezultati ovakvog izbjeljivanja mogu trajati i nekoliko godina uz pravilno održavanje higijene i redovite posjete stomatologu.

Kod stomatologa je sigurnije

Svakako treba naglasiti da je izbjeljivanje kod stomatologa mnogo sigurnije nego ono koje sami provodite kod kuće. Stomatolog je posebno educiran za provođenje ovakvih zahvata i vodi računa o brojnim aspektima kako bi zaštitio zdravlje vaših zuba, dok bi izbjeljivanje kod kuće moglo dovesti do oštećenja cakline ili osjetljivosti zuba.

Prije odlaska na izbjeljivanje svakako vodite računa o tome da ne pretjerate s izbijeljenom bojom jer će vaš osmijeh izgledati neprirodno. Vaš će stomatolog svakako znati koja je optimalna nijansa kako biste dobili blistav i prirodan osmijeh.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)