Znate li što je to kliničko produljenje zuba? Iako zvuči jako stručno, riječ je o estetskom zahvatu koji se izvodi ako osoba nije u potpunosti zadovoljna svojim osmijehom jer smatra da se jako vide desni.

Iako je svaki osmijeh savršen jer simbolizira sreću, zadovoljstvo i pozitivu određene osobe, ipak pojedinci smatraju kako je za savršen osmijeh potrebno imati savršen balans između zubnog mesa i krune zuba, odnosno roze i bijele. U slučajevima gdje se prilikom osmijeha vidi malo veća količina zubnog mesa govorimo o gummy smile-u, a što određenim osobama može smetati jer smatraju kako nemaju savršen osmijeh.

Bilo da je riječ o naslijeđenom osmijehu ili je do njega došlo zbog poremećaja u normalnom izrastanju zuba, u privatnoj stomatološkoj ordinaciji Stomatologija i estetika, stručni stomatolozi pomažu velikom broju osoba da dobiju osmijeh kakav žele.

osmijeh zubno meso

Zašto neki ljudi imaju gummy smile?

Uzroci pretjerano vidljivog zubnog mesa mogu biti raznoliki. Najčešće je riječ o poremećaju u normalnom izrastanju zuba. Naime, u ovom se slučaju zubno meso nije dovoljno povuklo i namjestilo gdje bi prirodno trebalo biti. Zbog toga je zubno meso jače vidljivo, a krune zuba izgledaju skraćeno.

Upravo zbog ove situacije osoba se može odlučiti na kliničko produljivanje zuba. Estetski zahvat obavlja se tako da se kirurških zahvatom uklanja višak zubnog mesa ili se ujednačava njegova visina i na taj se način postiže estetski puno atraktivniji osmijeh s većim i bolje vidljivim krunama zuba te ujednačenim zubnim mesom.

Kako izgleda postupak?

Postupak kliničkog produljivanja zuba obavlja se pod lokalnom anestezijom te je u potpunosti bezbolan i radi se ambulantno. Na samom početku pacijent, koji želi produžiti zube i na taj način dobiti željeni osmijeh, dolazi u ordinaciju gdje se utvrđuje uzrok pretjerano vidljivog zubnog mesa ili nejednakosti zubnog mesa te se u skladu s tim izrađuje plan terapije i način kako će se izvesti zahvat. Naime, svaki slučaj je jedinstven te zahtjeva individualizirani pristup.

U privatnoj ordinaciji Stomatologija i estetika stručni tim na čelu s doktorom Goranom Jovičevićem svakom pacijentu pristupa individualno te tako osiguravaju potpuno zadovoljstvo rezultatom zahvata. Naime, ovaj zahvat spada u područje stomatologije koji se zove parodontologija, a doktor Goran Jovičević je specijalist parodontologije te ima veliko iskustvo u izvođenju ovog zahvata nakon kojega osoba ima predivan osmjeh koji osigurava bolje samopouzdanje.

Prilikom izvođenja kirurškog zahvata uklanjanja viška zubnog mesa ponekad se ujedno izrađuju i zubne krunice, tj. navlake čime se dodatno uljepšava izgled, veličina i oblik zuba. Ukoliko je riječ o manjim korekcijama liječnik uklanja samo višak zubnog mesa te ga liječnik oblikuje kako bi se dobio harmoničan izgled. Nakon ovakvog zahvata zubno meso brzo zarasta te su rezultati odmah vidljivi.

Ipak, u nekim slučajevima, da bi se produžila kruna zuba potrebno je odstraniti i malo kosti oko zuba. Tada se postavljaju i šavovi radi bržeg zarastanja rane, a skidaju se nakon dva tjedna. Šavovi se rade od posebnog konca koji ne smeta pacijentu, a pomažu mu u boljem i bržem zarastanju.

Nakon što šavovi zarastu osoba će imati željeni osmijeh koji je oduvijek željela, a velik broj pacijenata tvrdi da im se na ovaj način vratilo i samopouzdanje jer su dobili osmijeh iz snova.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)