Ima li boljeg osjećaja od prve jutarnje kave? Sunce se tek počelo pokazivati, svijet se polako budi, a vi uživate u šalici te crne, mirisne, tople tekućine koja nas grije i budi.
Isto tako, velik broj nas voli poslije finog ručka popiti času crnoga vina te tako staviti točku na i ukusnom jelu.
Ipak, svi ovi užici ostavljaju traga na našim zubima koji zbog kave, vina, ali i gaziranih pića te cigareta postaju tamniji ili žući.
Međutim, postoji li način kako i dalje uživati u ovim sitnim „guštima“ koji nam uljepšavaju i ispunjavaju svakodnevicu, a da zadržimo blistav osmjeh?
Naravno!
Velik broj stomatoloških ambulanti nudi uslugu izbjeljivanja zuba. Ovaj postupak može se izvesti na nekoliko načina, odnosno tehnika.

Razne vrste i tehnike profesionalnog izbjeljivanja zuba

Pojedini stomatolozi koriste određene tehnike koje uključuje gelove za izbjeljivanje.
Ako se osoba odluči izbijeliti zube uz gel to se može tako da kod stomatologa dobije udlagu koja je posebno dizajnirana prema njenoj čeljusti. Potom se nanosi gel na bazi vodikovog peroksida, ali koji je koncentriran prema naputku stomatologa. Ovaj postupak se provodi tijekom dva do četiri tjedna po 60 minuta. Postoje i gelovi koji se, također uz udlage, nose tijekom cijele noći. Važno je naglasiti kako se ovaj postupak provodi uz konzultacije i pod kontrolom stomatologa.

Drugi način na koji možemo doći do blistavog osmjeha je tehnika u kojoj se koristi gel u kombinaciji s posebnim LED svjetlom. Pri korištenju ove tehnike stomatolog mora prvi zaštititi zubno meso kako gel za izbjeljivanje ne bi dospio do njega. Potom se na zube nanosi poseban gel te se potom zubi osvjetljuju posebnim LED svjetlom, koje aktivira gel i time pospješuje izbjeljivanje.
Ovaj tretman traje od 15 do 20 minuta nakon čega se radi kratka pauza u kojoj klijent i stomatolog provjerava koliko su zubi izbijeljeni. Nakon toga se postupak ponavlja.

Treći način na koji ćete zablistati je lasersko izbjeljivanje zuba.
O tome koja će se tehnika koristiti dogovaraju stomatolog i klijent te ovisi o tome što klijent želi, a rezultati u konačnici ovise o klijentovim životnim navikama. Dakle, ako netko pije mnogo kave, vina te puši, zubi će mu prije potamniti.
Potrebno je naglasiti kako je prije svakog izbjeljivanja potrebno zube ispjeskariti, odnosno ukloniti kamenac te ispolirati, a tek potom krenuti u izbjeljivanje.

Što nakon zahvata?

Nakon zahvata klijenti bi trebali barem dva dana izbjegavati tamnu hranu i piće, a što uključuje kavu, crno vino, gazirana pića (posebno coca colu), crni rižoto, borovnice, ciklu kao i pušenje, a sve kako bismo opet imali osmjeh koji blista.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)