Stomatološke ambulante mjesta gdje odlazimo kako bismo njegovali i liječili naše zube. Međutim, u zadnjih nekoliko godina postale su i prostor u kojima se nude razni tretmani za pomlađivanje. Brojni su načini kako možemo pomladiti svoj izgled, bilo da je riječ o stomatološkim tretmanima ili dermalnim tretmanima. Redovite posjete stomatologu omogućuju očuvanje mladenačkog izgleda jer se tako pravovremeno otkrivaju i liječe mogući problemi sa zubima i desnima. Također, stomatolog može dati savjete i preporuke za pravilnu oralnu higijenu, koja je ključna za izgled zuba i cjelokupni dojam mladolikosti.

Pravilna oralna higijena uključuje redovito četkanje zuba, upotrebu zubnog konca i posjete stomatologu. Osim što čuva zdravlje zuba i desni, pravilna oralna higijena sprječava nastanak neugodnih mirisa iz usta, koji mogu narušiti dojam mladolikosti.

Stomatološke usluge za pomlađivanje

Stomatološke usluge ne samo da čuvaju zdravlje zuba i usne šupljine, već mogu značajno doprinijeti mladenačkom izgledu pacijenata. Najčešće intervencije koje poboljšavaju estetiku lica i osmijeha uključuju:

  • izbjeljivanje zuba
  • ortodontsku terapiju
  • dentalne implantate
  • protetiku.

Izbjeljivanje zuba može utjecati na dojam mlađeg izgleda jer bijeli zubi ostavljaju dojam zdravlja, čistoće i svježine. Također, bijeli zubi mogu odvratiti pažnju od bora i drugih znakova starenja na licu.

Ortodontska terapija, poput fiksnih ili mobilnih aparatića, može pridonijeti ljepšem i mlađem izgledu tako što ispravlja nepravilnosti u položaju zuba i zagrizu. Pravilno postavljeni zubi doprinose simetriji lica, što je jedan od ključnih faktora mladolikog izgleda.

Dentalni implantati i protetika mogu poboljšati izgled lica i osmijeha tako što nadomještaju izgubljene zube, vraćaju funkciju žvakanja i podržavaju meke tkiva lica. Osim toga, protetika može poboljšati izgled zuba, njihovu boju i oblik, čime se postiže ljepši i mlađi izgled.

Popularni tretmani za pomlađivanje

Pored stomatoloških usluga kojima možete postići mlađ izgled, brojni stomatolozi nude i usluge estetske dermatologije.

stomatoloski pregled fileri

Većina njih pruža tretmane hijaluronskim filerima ili botoksom te ostalim preparatima kojima ćete vratiti mladenački izgled lica. Riječ je o bezbolnim i brzim tretmanima prilikom kojih se u kožu injektiraju ili hijaluronski fileri ili botoks. Velik broj stomatologa dodatno je educiran kako bi mogao obavljati ove tretmane.

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su popularan tretman estetske medicine koji se koristi za poboljšanje izgleda kože, smanjenje bora i vraćanje volumena lica. Hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku kiselinu, prirodnu tvar koja se nalazi u našem tijelu.

Hijaluronska kiselina ima sposobnost privlačenja i zadržavanja vode, čime pruža hidrataciju i elastičnost koži. Hijaluronski fileri se najčešće koriste za tretiranje nazolabijalnih nabora, marionetskih linija, usana, obraza i područja oko očiju. Tretman se obavlja injektiranjem filera u željeno područje, čime se postiže trenutni učinak zaglađivanja i popunjavanja kože.

Prednosti hijaluronskih filera uključuju brze rezultate, minimalne nuspojave i privremeni učinak, što znači da se tretman može ponoviti kako bi se održao željeni izgled. Također, hijaluronski fileri su biokompatibilni, što znači da se lako razgrađuju u tijelu i ne uzrokuju alergijske reakcije.

Botoks ima brojnih prednosti

Botoks je popularan tretman u kozmetičkoj industriji koji se koristi za smanjenje vidljivosti bora i nabora na licu. Ovaj tretman uključuje injekcije botulinum toksina, koji privremeno opušta mišiće lica i smanjuje pojavu bora. Tretman botoksom za bore obično se koristi za smanjenje bora na čelu, oko očiju (tzv. “smijalice” ili “vranine noge”) i između obrva. Rezultati tretmana obično traju nekoliko mjeseci, nakon čega se tretman može ponoviti. Botoks za bore se ubrizgava direktno u mišiće lica pomoću tanke igle, a sam postupak traje samo nekoliko minuta. Većina ljudi osjeća samo blagi nelagodu tijekom tretmana, a oporavak je brz i jednostavan.

Pomoć i kod dentalnih tegoba

Osim za estetiku, botoks pomaže i u ublažavanju ili čak uklanjanju dentalnih tegoba. Stomatolozi ga koriste i kod liječenja poremećaja u žvačnom zglobu kao i smanjenju bolova, bruksizma, smanjenje bora oko usana i poboljšanje estetike osmijeha. Osim toga, koristi se i za opuštanje prenapregnutih mišića lica.

botoks hijaluron stomatolog

Jedna od glavnih prednosti korištenja botoksa u stomatologiji je brzina i jednostavnost tretmana. Stomatolozi mogu izvesti ovaj postupak u samo nekoliko minuta, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana. Također, ovi tretmani imaju minimalne nuspojave i oporavak je brz, što ih čini privlačnim opcijom za mnoge pacijente.

Ako razmišljate o botoks tretmanu u stomatološke svrhe, važno je pronaći iskusnog i certificiranog botoks stomatologa koji će vam pružiti najbolju moguću njegu.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)