Složit ćete se da je peglanje uglavnom dosadan i pomalo naporan kućanski posao kojega mnogi izbjegavaju ili pokušavaju pronaći načine kako ga minimalizirati. Međutim, jedan oblik peglanja je u zadnjih nekoliko godina sve popularniji. Riječ je o peglanju i zaglađivanju bora.
Razvojem tehnologije i znanosti otkriveni su novi tretmani koji omogućuju jednostavno i brzo peglanje bora na licu bez potrebe za estetskom kirurgijom. Najčešći estetski tretmani koji se koriste za to su aplikacija botoksa i hijaluronskih filera. Koji tretman će se koristiti ovisi o željama i rezultatima koje osoba želi postići, ali i o samim borama te strukturi kože lica.

Botox® za glatkiji i mlađi izgled lica

Najvjerojatnije nema osobe koja nije čula za tretmane botoksom. Riječ je o kozmetičkom obliku, odnosno pročišćenom proteinu Clostridium botulinum bakterije, koji djeluje tako da „zamrzne“ živce i mišiće na tretiranom području. Nakon što se botoks aplicira ispod kože, on utječe na živce i mišiće, čime se onemogućava ili smanjuje mimika lica na tom dijelu. Istovremeno lice dobiva „mekaniji“, ne tako strog izgled.
Botoksom se može i prevenirati nastanak pojedinih bora ili dodatno produbljivanje bora koje već imamo. Pored primjene na licu, botoks se koristi i kod korekcije gummy osmijeha, pretjeranog znojenja, ali i migrena te ostalih bolnih stanja.

Višestruka namjena botoksa

Mnogima najveći problem predstavljaju bore između obrva, popularno zvane „mrštilice“. Ove bore ili bora najčešće su duboke i daju licu strog izgled. Nastale su kao rezultat mrštenja, bilo svjesnog ili nesvjesnog. Budući da su ove bore dublje nego neke druge na licu, za njihovo ispunjavanje često se koristi botoks.
Gummy osmijeh podrazumijeva osmijeh u kojem se vidi veća količina zubnog mesa kod gornjih prednjih zuba. Botoks se aplicira u gornju usnicu čime se ti mišići opuštaju. Na ovaj način se smanjuju pretjerani pokreti gornje usne te se pri osmijehu manje otkriva zubno meso.
Rezultati zahvata botoksom mogu se primijetiti u jako kratkom roku, već nakon tri dana, iako je u prosjeku potrebno do 14 dana. Kad botoks počne s djelovanjem, bore će se postepeno smanjiti. Za razliku od ispeglane odjeće, koja se zgužva već nakon prvog nošenja, rezultati ovog tretmana ipak traju duže. Uglavnom je to do četiri mjeseca, s tim da se neki rezultati vide i dulje.

Hijaluronski fileri prirodan način peglanja bora

U zadnjih nekoliko godina hijaluronski fileri su sve popularniji preparati za peglanje bora. Hijaluronska kiselina prirodni je sastojak kojega imamo u tijelu. Njen glavni zadatak je održavanje mladolikog izgleda kože. Ona pomaže da koža bude čvrsta, zategnuta i sjajna.

Međutim, kako starimo, količina hijaluronske kiseline u tijelu postepeno se smanjuje, zbog čega naša koža gubi volumen, te više nije zategnuta kao prije. U ovom slučaju hijaluronski fileri spašavaju stvar jer vraćaju koži izgubljen volumen, ali i sjaj te zategnutost. Može se reći kako oni peglaju našu kožu zbog čega izgledamo mlađe, odmornije i svježije. Hijaluronski fileri koriste se, između ostalog, za nekirurški lifting lica, konturiranje obraza, ali i povećanje usana, korekciju kapaka te peglanje bora. Dakle tretmanima hijaluronskim filerima koži vraćamo ono što ona prirodno gubi. Tretman je kratak i gotovo bezbolan, a rezultati mogu trajati i do 12 mjeseci.

Kada započeti s peglanjem bora?

Mnogi stručnjaci slažu se da se s ovim tretmanima može početi već kod pojave prvih znakova starenja i bora, dakle poslije 30. godine. Ranom primjenom sprječava se razvoj dubljih bora koje je kasnije teže popeglati. Bilo da se odlučite za botoks ili hijaluronske filere, jedno je ključno – odaberite provjerenu kliniku u kojoj rade educirani stručnjaci s vrhunskim preparatima. Ne nasjedajte na jeftine cijene jer može biti riječ o lošim kopijama koje mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Za najbolje rezultate birajte najbolje stručnjake koji imaju veliko iskustvo. Educirani stručnjaci procijenit će Vaše lice i Vaše bore te će Vam preporučiti rješenje koje će dati najbolje rezultate i kojim ćete biti zadovoljni. Neka Vaša koža opet zablista i vrati stari sjaj uz neinvazivne estetske tretmane. Vjerujemo da Vam ovakva vrsta peglanja neće biti dosadna kao ona s početka članka.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)