Porculanske krunice su jedno od najpopularnijih rješenja u estetskoj stomatologiji. U ovom članku ćemo vam objasniti sve što trebate znati o porculanskim krunicama, njihovim prednostima, postupku ugradnje i cijeni.

Što su porculanske krunice?

Porculanske krunice su tanke ljuske koje se izrađuju od visokokvalitetne dentalne keramike. One se koriste za prekrivanje oštećenih ili promijenjenih zuba, kako bi se poboljšao njihov izgled i funkcija. Porculanske krunice su iznimno slične prirodnim zubima, što ih čini idealnim rješenjem za estetske korekcije.

Prednosti porculanskih krunica

Postoji nekoliko razloga zašto su porculanske krunice toliko popularne:

1. Estetika: Porculanske krunice izgledaju vrlo prirodno, jer imitiraju boju i sjaj prirodnih zuba. To znači da se savršeno uklapaju u vaš osmijeh, bez da izgledaju umjetno.

2. Trajnost: Porculanske krunice su vrlo izdržljive i mogu trajati i do 15 godina, ako se pravilno održavaju. To znači da su dugoročno rješenje za vaše zube.

3. Biokompatibilnost: Materijal od kojeg se izrađuju porculanske krunice je biokompatibilan, što znači da ne uzrokuje alergijske reakcije ili iritacije.

Postupak ugradnje porculanskih krunica

Ugradnja porculanskih krunica obično se obavlja u nekoliko koraka:

1. Konzultacija: Na prvom sastanku, stomatolog će pregledati vaše zube i utvrditi je li ugradnja porculanskih krunica prikladna za vas.

2. Priprema zuba: Stomatolog će pripremiti zub za ugradnju krunice, što uključuje brušenje zuba kako bi se osigurao dovoljan prostor za krunu.

3. Otisci: Nakon što je zub pripremljen, stomatolog će uzeti otisak vašeg zuba kako bi se izradila krunica koja savršeno odgovara vašem zubu.

4. Izrada krunice: Porculanska krunica se izrađuje u dentalnom laboratoriju, što može potrajati nekoliko dana.

5. Ugradnja krunice: Kada je krunica spremna, stomatolog će je trajno cementirati na vaš zub.

Cijena porculanskih krunica

Cijena porculanskih krunica može varirati, ovisno o vašoj lokaciji, stomatologu i materijalima koji se koriste. Važno je napomenuti da se u većini slučajeva trošak porculanskih krunica ne pokriva putem obveznog zdravstvenog osiguranja, ali neki stomatološki centri nude mogućnost plaćanja na rate. U zaključku, porculanske krunice su izvrsno rješenje za poboljšanje izgleda i funkcije vaših zuba. Ako razmišljate o ugradnji porculanskih krunica, preporučujemo da se konzultirate sa stomatologom kako biste saznali više o postupku i utvrdili je li to prava opcija za vas.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)